FOLLOW ME

06 March 2017

Percutian Big Famili di Langkawi - Part 1


Assalamualaikum...lama sungguh skang menyepi..
sekarang terlampau sibuk sangat,,sejak da dapat pengganti bos pencen..
bos baru gelaran Dr...cara kerja pun da lain,,,kerja pun leh kata non stop..
dia bz,,sya pun sama terpalit bz...mmg x de masa senggang free lah..
x de da masa nk pi minum & makan tengah hari awal skang...huhu..


now...
meh nk story...
adik sya keje Air Asia tu dapat tiket free...
offer sya sefamili & bawak mak & adik badik skeluarga...
sebab mak x nah lepas lagi gi Langkawi,,so kami bawak pi sana lah...
sya lah eksited lebih...leh numpang shopping kan..hihi


huhu...banyak syok wooo percutian kali ni...
sebab 100% kos homestay,,tiket & kereta sewa semua adik aku tanggung...
hihihi...dia dapat rezeki terpijak...tu yg nak blanjer adik badik..
so,,,da dia tanggung tu,,,,dia suh sya lak take over kos makan kami kat sane..
orait la kan,,tu pun,,mak ade top up jugak blanjer makan...
seb baek...sebabnya nak habaq mai,,,,skang makan minum kat sane da mahal weiii...
kami pi skejap je,,,3 hari 2 malam jer...
sebab adik yg sorang keje kg,,,x leh cuti lama²,,,keje Pak Guard susah nk cuti..


Hari Pertama sampai terus naik Kereta Kabel
sya tak cite kat mak pun naik kereta ni tinggi..
klu tak,,,memang tak hingin dia naik lah...
da naik,,terpaksa la kan...











seharian kami kat area kabel car ni..lama lah abis masa kat sini
mak sya naik ni sampai termengah² semput..
so kami berehat sebentar kat meja tu...
lepas mak ilang rasa letih dia tu, baru kami turun..
turun tu terus ke 3D Art...



skang ni da naik harga dah oiii...
kami amik yang Basic Combo jer..


Dewasa - RM40.00
Kanak² - RM30.00 (mulai umur 2 tahun ke atas)




Tiket Basic Combo

SkyCab
SkyDome
SkyRex
3D Art Langkawi 


Ini pun da x larat da nk tgok smua..
aku teringin nak naik Duck Tour,,kena bayar lain RM38.00 sebab x amik pakej..
tp pkir sebab diaorang x mo naik....x kan la nak naik sengsorang kan
seb baek tak amik sebab da keletihan sangat²..
kat sini da lama...pastu next stop kami di 3D Art lama jugak...
maklum ler sakan bergambor kan...hihi...
k next...cite 3D Art.. 

02 March 2017




New props @ my ofis...
ofisku slalu panas pagi²..econ baru nak cool
dapat ilang panas kat muka pun jadik ler...
beli kat DIY...RM 19.90...

 

02 February 2017

Mama Beli Iron/Sterika Steam Amway (Philips)



Assalamualaikum & Good Morning smua...
lama dah sya menyepi...
skang ni sgt bz keje lepas dapat bos baru Title Dr....
panas punggung mama wat keje memang x de masa nak feeling Free 'u'
sentiasa ade job...free pun klu dia gi meeting,,,baru leh tarik nafas panjang...
itu pun da ade keje ditinggalkan suh wat...
so pasni jgn pelik la klu mama cam chipsmore,,jap ade jap tak...hihi


Now...mama nak cite pasal Iron Steam Baru mama...
tak pernah terdetik di hati pun or masuk Wishlist mama nak beli ni...sbb mahal
tp sebab skang bile sejak anak² dah 2 orang bersekolah,,,,mama lagi sgt sibuk di rumah..
keje lagi non-stop...
adik ipar lak ejen Amway...sblum ni beli Pressure Cooker cite SINI ngan dia
so mama berpeluang la beli Iron/Sterika Steam Amway jenama Philips ni
dengan Harga Ahli..
so rugi la mama x ambil peluang ni kan...
 so mama bincang ngan hubby pasal nak beli iron ni,,,& suami paham
mama yg banyak urus anak² punya kelengkapan sekolah kan...
so dia setuju lah beli iron ni...w/pun harganya da cecah 1K...huhu
dengan syarat Ko Bayar Separuh Aku Bayar Separuh...
huiii,,,mama x kisah la janji dapat,,,drpd x dapat langsung....huhu...
klu nak tggu hubby bagi Hadiah Free mmg Musang Berjanggut la mmg ke sudah x dapek...hihi


nak citenya mmg sblum ni
mama iron baju Uniform Sekolah Anak² berjam² la sbb nak settle iron baju utk seminggu terus..
then hari lain lak mama iron baju mama lak sbb keletihan..
tu pun kadang² mama iron baju mama tiap² hari x kira masa
sebab mmg mama x cukup masa sgt rasa kat rumah nak wat macam² kerja..


Then biler da dapat Iron Steam...
fuh...mama Happy Giler U...
serius mmg jimat masa...
 adik ipar & seller datang rumah ajar guna Iron...





weekend lepas mama da guna Iron Steam ni...
skejap je mama Iron baju x sampai 1 jam,,,,siap smua baju anak²
1 set lengkap,,sluar, baju, sampin,,baju kurung, kain & tudung,,,Finish...
sluar sekolah anak lelaki tu kan tebal...mama lapis 2 helai,,,pastu sterika lapis atas jer...
tgok atas bawah smua da licin cantik hilang kedut  smua..
baju kurung syasya mama lapis trus 4 helai....siap...
cuma ade yg terkelepet skit² iron balik skit je tmpt yg kelepet tu..
mmg cepat hilang kedut...
mama x rasa guna tenaga sangat,,sebab skali gosok je trus ilang kedut..
x yah ko gosok tmpt yg sama berkali² dah cam sterika biasa tu...
klu gosok Baju Batik,,,lagi best,,,skali gosok je trus ilang,,,,Kagummm giler u..
pastu smooth je lancar nak iron sbb rasa plat iron tu licin je nak iron batik tu..
& part paling best,,,ko x yah risau Baju Ko Hangit Terbakar...
mmg confirm x kan terbakar baju tu sbb Iron ni guna Wap Air je / Steam..
klu ko biar je letak sterika tu atas papan gosok tu,,,mmg x kan hangus span papan gosok tu..
best kan...






ni ha mama tunjuk Complete Set Baju da siap gosok...
skang memang mama gosok baju sambil tersenyum sbb mama happy giler x stress dah..
klu tak dulu,,,iron baju sambil mengomel kat hubby,,,(mama letih,,,x de masa utk diri sendiri,,asyik sterika baju x abis....memasak,,kemas umah lagi)
suami pun x tension dah dengar mama merepek...hihihi..


ni review mama ler,,,mmg mama puas hati...
da...mama nak sambung kerja...


08 December 2016

Photoshoot Famili Oleh PASTI



Ritu masa gi Konvo PASTI Syasya SINI
ada Photoshoot untuk Famili jugak..
baru jer ingat sblum ni nak amik gambar 1 famili untuk Frame
sebab gambar kami 1 Famili, ahli terbaru Syamim masih x de tepek kat umah...


PASTI da sekalikan bayaran smua sekali...
kira murah la bayarannya...
gambar syasya 1 keping 8R & 2 keping 5R...semua RM35
gambar kami 1Famili 5R jer la..


janji hado...
orait la...
wat kenang-kenangan...

sory ler gambor menyilau...
bukan dapat softcopy...
amik snap balik picca pakai Hp...flash memantul...hihi






30 November 2016

Majlis Konvokesyen PASTI Syasya - 6 Tahun




Hari Sabtu mggu² yang lepas 19/11/2016 Majlis Konvokesyen PASTI Syasya...
lama syasya duduk Tadika ni dari umur 4 hingga 6 tahun...so dah 3 tahun lah skolah situ..
so this year last dah....tahun depan masuk Darjah 1 si syasya ni...


skejap je rasa dah nak skolah dah...
ai....x tau lah caner si syasya ni nk skolah..
sebabnya syasya ni stiap mggu mesti ade hari "Bad mood"
 dlm 1 minggu tu mesti ade 2 ke 1 hari yg dia bangun² menangis x mau gi skolah..
dulu² ingatkan sebab x cukup tidor..
tapi klu cukup tidor pun sama gak menangis...
ade je cari pasal nak 'mengamuk' pagi²..
bikin mak paknya lak yg ilang mood pagi²...


arap² ilang la smua tu...
nampak cam excited je nk skolah tu...
dia tak tau lagi betapa penatnya biler skolah nt..
no more "tidor petang" cam kat tadika..
pagi sekolah KAFA & petang kena skolah Kebangsaan...hihii
si abangnya dulu masa mula² sekolah darjah 1,,hari² tidor kat skolah..x kira pagi or petang
mula² kejutan, asyik tido kat skolah pagi & petang
da brape mggu lepas tu baru ok...syauqi baru dapat sesuaikan diri ngan time skolah...











Mama harap Kakak (syasya) Sentiasa Bersemangat Bersekolah Nanti..
Selamat Maju Jaya :)

22 November 2016

Hepy Over Belated B'day Mama....Terlajakksss



Salam...
Ingat tak sya pernah promise nak cite pasal Kek Kakak Ipar wat...SINI
yg hubby janji nak belanja kek sempena B'day...
huiii lambat btul celebrate nyer....hihihi..
nak masuk ke bulan Disember dah uiii...
hihihi...sbenarnya kite ikut jadual pembuat kek...
kakak ipar tu bz skit...cikgu kan ade la program dia tiap mggu..
kadang² kiteorang lak weekend ade program...
mmg nak order kek time weekend supaya leh makan kek spuas hati..hihi
 sambil makan kek sambil santai di rumah..hihi


so ahad lepas je baru kami free & akak ipar available leh wat kek..
so dapat lah order...
x de la kek yo yo o saangattt special celebrate bday mamanya konon jer...
lebih pada nak makan anak-beranak jer...


so that it's...
presenting that is my bday kek...yg terlajak Belated saaangat...hihihi
Kek Black Russian Coklat...








comot potong..sebab kek dah tak sejuk...
sampai² kek,, x dan masuk peti es..
terus potong...ngap ngan anak²..
klu sejuk dr peti...potong baru rupa kek cantik nampak layer petak² tu..
 

 


hihi..abaikan anak bujang super hot tak berbaju tu...
dia memang jenis x suka pakai baju,,,panas je memanjang...


p/s : mama feel-feeling happy bday la gak..
anak² pantang jumpe kek...mesti nyanyi lagu Appy Bday...
hihihi..saje suka suki sronok² makan kek ngan anak-beranak..


wassalam...

17 November 2016

Spray Pengeras Tudung - Easy On




Saya juz nak share...
sblum ni tertanya² kan,,,naper la tudung orang cantik je terletak...
x terkelepet²...elok je kan,,,terutama Tudung Bawal...
sbenarnya diaorang tu pakai Spray Pengeras Tudung..
 sya pun x nah pakai...
ada akak ofis kata dia beli Spray Jenama Kiwi,,leh cari kat Mydin
 rupa dia cam kat bawah




puas la sya cari kat Mydin & macam² pasaraya..Tak de...
rupanya ade ramai blogger kata dah x jual dah Spray ni by KIWI...patut la x jumpa jual dah..


pastu sya jumpa kat Fb ade jual Soggy Starch




Harga RM13 + 8 Pos Laju..
hmmm..cam tak berbaloi lak nak beli campur postage dah cecah RM21...
itu lum lagi tgok Seller yg jual mahal sampai cecah RM23 sebotol tu..
so,,bukan terdesak sangat pun nak pakai...
so sya KIV dulu...


so cuba google dulu...
jumpa la Spray Easy On ...
memang pernah nampak ade jual kat Mydin...
so dengan segera pi beli kat Mydin,,,x jauh pun dr rumah Mydin tu...



dapat lah beli...sebotol RM11.87 - 567 gram


dah spray kat Shawl...memang elok terbentuk je kat muka...
memang confirm comey je muka korang tau...hihii..
cepat pi beli..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...